Adress

Bryggavägen 5,
178 31 Ekerö

Öppet

Mån- Fre : 08:00 – 17:00
Stängt helg
a

Om behandlingen

 

Naprapati är en behandlingsform med dokumenterad effekt

Ta kontakt

Om behandlingen

Målsättningen är att snabbt minska smärtan och återställa balansen i kroppen. Efter ett inledande samtal (anamnes) görs olika tester för att klargöra besvärens ursprung. Därefter inleds själva behandlingen som här på Ryggcenter innefattar laserbehandling, stötvågsbehandling (ESWT) massage och manipulation dvs justering av kotornas leder. Laserbehandlingen stärker immunförsvaret och minskar smärtan bl. a genom dess anti-inflammatoriska effekt. Dessa metoder sammantaget har till syfte att omgående minska smärtan samt att återställa rörlighet och balans i kroppen.

Oftast är det tillräckligt med två till fem behandlingar. De akuta besvären släpper och man kan snabbt återgå till sin normala livsföring. Tyvärr har det visat sig att värken och smärtan ibland återkommer efter en tid och man kan finna sig vara tillbaka på ”ruta ett”. Hur kan detta nu komma sig?

Kost, motion och återhämtning. Viktiga nycklar till hälsa.

Många har idag en stressad livsföring med lite eller ingen motion i vardagsschemat. Den uppskruvade arbetstakten med mycket statiskt arbete framför datorn belastar musklerna och andra strukturer i kroppen över dess kapacitet. Detta rubbar en finkänslig balans som, om det får pågå en tid, leder till värk smärta och/eller sjukdom.

Här på RyggCenter får jag ofta frågan:
”Vad kan jag själv göra för att det inte skall bli så här igen?”

På den frågan är svaret enkelt:
”Regelbunden fysisk träning är den effektivaste åtgärden för att förebygga värk i kroppens rörelseapparat. Lägg till en bra kosthållning och tid till rekreation, så har du gjort det du kan”

Håll dig frisk!

När du får ont

Värk och smärta kan uppstå genom att samspelet mellan leder, muskler och omgivande stödjevävnad (bindväv) inte fungerar som det ska. Drabbas du av akuta rygg-, led- eller muskelbesvär, eller lider av värk och smärta som varat mer än några veckor, så har det genom vetenskapliga studier visat sig att naprapatisk behandling har effekt.

Här på Ryggcenter har vi som målsättning att kunna ge Dig som kontaktar oss en behandlingstid inom ett dygn. Erfarenheten visar att tidigt insatt behandling snabbare leder till återhämtning från besvären.

Några enkla råd att följa om du drabbas av ont i ryggen:

  • Undvik att ligga still
  • Ta något smärtstillande
  • Rör på dig